Sörben Sült Csirkecomb

  Az életben kevés
dolog örvendeztet meg annyira, mint a csokoládé. Aztán, amikor a csokoládét
és a pudingot ötvözzük, valami egészen varázslatos történik. Ma bemutatom
nektek a csokikrém puding receptjét – egy mennyei desszertet, ami könnyen
elkészíthető és garantáltan mindenkit levesz a lábáról. Nyomjatok rá egy
„kedvelést”, ha ti is annyira rajonganak a csokoládéért, mint én! A csokikrém
puding lényegében egy klasszikus vanília puding recept újragondolása, melyet
bőséges mennyiségű kakaóporral és étcsokoládéval dobunk fel. Kezdjük is az
alapanyagok bebiztosításával: – 500 ml tej – 100 g cukor – 3 evőkanál
kakaópor – 2 evőkanál kukoricakeményítő (vagy búzadara) – 1 csipet só – 100 g
étcsokoládé – 2 tojás sárgája Először is vegyük elő a nagymama régi
főzőlábosát (vagy bármi más edényt ami nálatok van) és kezdjük el melegíteni
benne a tejet. Közben egy másik tálban keverjük össze a cukrot, a kakaóport,
a keményítőt és a sót. Amint a tej elkezd forrni, vegyük le a tűzről és
keverjük hozzá az előzőleg összeállított száraz keveréket. Ezután tegyük
vissza az edényt a tűzre és folyamatos keverés mellett főzzük addig, amíg a
puding besűrűsödik. Ez általában 5-10 percet vesz igénybe. Következő
lépésként vegyük le az edényt a tűzről, és keverjünk bele aprított
étcsokoládét. A csokoládé magától meg fog olvadni a forró pudingban. Ezt
követően, add hozzá a tojássárgákat is, de figyelj rá, hogy ezt már ne tedd
vissza tűzre (a tojás ugyanis könnyen megsüthető lenne). Végül csak annyi
maradt hátra, hogy a pudingot valamilyen szép tálatba vagy poharakba öntsük,
majd hagyjuk kihűlni. Tálalhatjuk hidegen vagy melegen is, akár tejszínhabbal
vagy gyümölcsökkel a tetején. És voilà! Elkészültünk a csokikrém
pudingunkkal! Próbáljátok ki ti is ezt az egyszerű receptet, és osszátok meg
velem a véleményeteket a hozzászólásokban. Biztos vagyok benne,