A sós karamell
krém torta egy igazán különleges és ízletes desszert, amelynek elkészítése
igazi gasztronómiai élményt nyújthat. A torta alapja egy puha, szaftos
piskóta, amelyet sós karamell krémmel töltünk meg, majd pedig egy finom sós
karamell mázzal öntünk le. Az első lépés a piskóta elkészítése. Ehhez
szükségünk lesz lisztre, tojásra, cukorra, vajra és sütőporra. A hozzávalókat
összekeverjük, majd egy formába öntjük és előmelegített sütőben megsütjük.
Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni. Következő lépésként elkészítjük a sós
karamell krémet. Ehhez szükségünk lesz cukorra, vajra, tejszínre és sóra. A
cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a vajat és a tejszínt. Addig
keverjük, amíg egyneművé válik a krém. Ezt a krémet töltjük meg a piskótával.
Végül elkészítjük a sós karamell mázat. Ehhez cukrot karamellizálunk, majd
hozzáadjuk a tejszínt és sót. Ezt az öntetet öntjük rá a tortára. A sós
karamell krém torta ízlésesen mutat az asztalon és garantáltan elvarázsolja
az ízek kedvelőit is. Próbáld ki ezt az egyszerű receptet otthon is, és
garantáltan sikert fogsz aratni vele!