Spagetti Tészta Főzés

  Cím: A Töltött
Paprika Sütőben – Helyi Ízek Édenkertjéből Egy kiadós vacsorára vágysz, ami
egyszerűen elkészíthető, de mégis mennyei ízorgia? Akkor a töltött paprika
sütőben a tökéletes választás. Ez a fogás kiválóan ötvözi a magyar konyha
hagyományos ízeit az egészséges alapanyagokkal – nem beszélve arról, hogy
mennyire látványos tálalással bír. De hogyan is készül el pontosan? Lépésről
lépésre végigvezetlek a recepten. 1. Először is szükségünk lesz paprikára
(színeket és fajtákat te döntöd el), darált húsra (sertés, marha vagy akár
pulyka), rizzsel, hagymával, fokhagymával, paradicsompürével és fűszerekkel
(só, bors, pirospaprika). 2. Kezdjük azzal, hogy a hagymát és a fokhagymát
aprítjuk és dinszteljük némi olajon. Adjuk hozzá a darált húst, majd amikor
már szépen átsült dobjuk rá az előzőleg megmosott rizst és fűszerezzük ízlés
szerint. 3. Következő lépésként a paprikákat kivájuk, ügyelve arra, hogy a
tetejüket ne dobjuk ki, hiszen ezek lesznek a ‘sapkáink’. A paprikákat sózzuk
belül és rakjuk egy tűzálló edénybe. 4. Amikor a húskrém kész, jöhet a
töltés. Ügyeljünk rá, hogy ne legyenek túlzsúfoltak a paprikák, mert a rizs
még meg fog dagadni. 5. Az így megtöltött paprikákat takarjuk le a
‘sapkáikkal’, majd öntsük rá a paradicsompürét. Tipp: ha szereted az
intenzívebb ízeket, pirospaprikát is szórhattsz a pürére. 6. Sütő
előmelegítése után 180 fokon süssük kb. egy órát. Haladók tejszínnel leöntve
adhatnak még egy plusz csavart az ételnek. A töltött paprika sütőben méltán
népszerű étel hazánkban. Bárki könnyedén elkészítheti, és nagyszerű választás
lehet családi ebédekre vagy baráti összejövetelekre is. Adja át magát ennek
az ízorgia kavalkádnak és merüljön el a hagyományos magyar gasztronómia
világában!