Spárga Pucolása

  Szeretettel
üdvözöllek a blogomon, ahol ma egyszerű, de annál finomabb sárgabarack lekvár
receptet mutatok be nektek, hámozás nélkül. Igen, jól olvastad: nincs szükség
a fárasztó, időigényes hámozásra ahhoz, hogy mennyei lekvárt készíts! A
sárgabarack lekvár egy klasszikus íz, amit szinte mindenki szeret. Azonban
sokan riasztónak találják az előkészítés időigényét és a gyümölcsök aprólékos
hámozását. Szerencsére van egy módszer, ami megkönnyíti ezt a folyamatot: az
egész gyümölcsöt használjuk fel, héjastul! Először is, miért jobb ez a
módszer? Egyrészt időt takarítunk meg (a sárgabarack hámozása eléggé időrabló
tevékenység), másrészt sok vitamint és rostot tartalmaz a sárgabarack héja
is. Tehát amikor felhasználjuk a teljes gyümölcsöt lekvárunkban, akkor nem
csak gazdagabb textúrát és ízt kapunk, de még egészségesebb is lesz. Most
pedig lássuk lépésről lépésre hogy készül el ez az ínycsiklandó házi
sárgabarack lekvár! 1. Mérjünk ki 1 kg friss, érett sárgabarackot és 500 g
cukrot. 2. Mossuk meg alaposan a sárgabarackokat, majd vágjuk félbe és
távolítsuk el a magjukat. 3. Egy nagy lábasba tegyük a sárgabarackot és az
összes cukrot, keverjük össze. Fedjük le és hagyjuk állni legalább egy órán
keresztül, hogy a gyümölcs levet engedjen. 4. Ezután kezdjük el közepes
lángon főzni a gyümölcsöt. Kevergessük rendszeresen, hogy ne ragadjon le. 5.
Főzzük addig, amíg a gyümölcs teljesen szétesik és a hája is megpuhul. Ez
általában 1-1,5 óra. 6. Ha a lekvár elérte a kívánt állagot, hagyjuk kihűlni
egy kicsit, majd botmixerrel pürésítsük simára. 7. A még forró lekvárt
töltsük sterilizált üvegekbe, majd zárjuk le őket jól. 8. Hagyjuk teljesen
kihűlni az üvegeket szobahőmérsékleten, majd tároljuk hűvös helyen. Kész is
van a sárgabarack lekvárunk! Így nem csak időt takarítottunk meg, de egy
igazán ízletes, rostban és vitamintartalommal bővelkedő sá