Steak Fokozatok

  A steak fokozatok
fontos szerepet játszanak abban, hogy hogyan készül el a hús, és milyen
ízélményt nyújt az étkezés során. A fokozatok alapján lehet meghatározni,
hogy mennyire sült át a steak, és ezáltal milyen állagú lesz a hús. Az egyik
legfontosabb dolog, amit érdemes tudni a steak fokozatokról, az az, hogy
minél magasabb a hőmérséklet, annál jobban sül át a hús. A leggyakrabban
használt steak fokozatok közé tartozik a rare (ritkás), medium rare (közepesen
ritka), medium (közepes), medium well (közepes jól átsütött) és well done
(jól átsült). A rare steak fokozat esetén a hús kívülről megsült, de belül
még véres marad. Ezáltal rendkívül puha és szaftos lesz az íze. A medium rare
fokozatnál a hús közepén már kezd megpörkölni, de még mindig szaftos és puha
marad. A medium fokozat esetén a hús már teljesen átsült, de még mindig lédús
és zamatos lesz. A medium well és well done fokozatoknál már teljesen átsül a
hús, és kevésbé lesz lédús vagy puha az íze. Ezeket általában azoknak
ajánlják, akik inkább jól átsütött húst szeretnek enni. Fontos megjegyezni,
hogy mindenki egyéni preferenciái szerint választja ki a steak fokozatot, így
érdemes kipróbálni többféle változatot is, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb
ízvilágot. Jó étvágyat!