Talán nincs is
olyan őszi édesség, ami annyira ikonikus lenne, mint a sült gesztenye. A
forró, puhára párolt gesztenye jóleső melegséget és finom ízeket csempész az
őszi napokba. Ha te is szereted ezt az egyszerű, de annál ízesebb finomságot,
akkor érdemes kipróbálnod otthon is elkészíteni. Először is szükséged lesz
természetesen gesztenyére. Vásárolj friss, jó minőségű gesztenyét, amelynek a
héja ép és fényes. A gesztenye felvágása előtt mindenképpen vágj bele egy kis
bemetszést a héjába, hogy a sütés közben ne robbanjon szét. Vedd elő a
sütőtálat vagy tepsit, majd helyezd el benne a gesztenyéket egy rétegben.
Előmelegített sütőben süsd őket 200 fokon kb. 20-30 percig. Fontos, hogy
időnként megforgasd őket, hogy minden oldaluk egyenletesen piruljon meg. Ha
már szép aranybarna a héjuk, vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni egy kicsit. A
gesztenyehéjat könnyedén le lehet húzni, ha még melegen teszed ezt. És voilà,
már kész is van a sült gesztenye! Ebben az egyszerűen elkészíthető
desszertben igazán élvezheted az őszi ízeket és illatokat. Szórd meg egy kis
sóval vagy fahéjjal, és már tálalhatod is az egész családnak. Reméljük te is
imádni fogod ezt a klasszikus őszi finomságot! Jó étvágyat!