Sült Paprika Olajban Télire

  Címe: Hogy lesz a
nyári kerti partok „sztárja” a téli asztalod dísze? – Sült paprika
olajban télire Szia! Egy hűvös őszi délutánon, amikor a kertben már csak
néhány szívós paprika küzd az időjárás viszontagságaival, eszembe jutnak a
kellemes nyári esték, melyeket családommal és barátaimmal töltöttünk a
kertben. Az illatozó grillezett húsok, az otthon készített saláták – és
persze ki ne felejtsem – a szaftos sült paprikák emlékét elevenítem fel. De miért
ne élvezhetném ezeket az ízeket télen is? Ezen gondolkodtam, amikor
rábukkantam egy receptre: sült paprika olajban télire. Hogy miről van szó?
Hadd meséljem el! Az alapvető ötlet nem bonyolult: a megsült paprikát
eltesszük olajban télire, hogy bármikor elővehető legyen a kamrából, mikor
ránk törne az ízek iránti sóvárgás. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy a nyár
utolsó terméseit is felhasználjuk, anélkül, hogy bármi kidobásra kerülne.
Lépésről lépésre: 1. Először is, válasszunk ki néhány szép, egészséges
paprikát a kertünkben vagy a helyi piacon. A recept bármilyen paprikával
működik, de a vastag húsúakat ajánlom. 2. A paprikákat mossuk meg alaposan,
majd töröljük szárazra. 3. Grillezzük vagy süssük őket a sütőben, amíg a
héjuk meg nem feketedik és el nem kezd hólyagosodni. 4. Ha kész, tegyük őket
egy nylon zacskóba és zárjuk le jól. Hagyjuk állni 20-30 percig, hogy könnyen
le tudjuk húzni róluk a héjat. 5. Miután eltávolítottuk a héjat, magozzuk ki
őket óvatosan. 6. Rendezzük el a paprikákat egy tiszta befőttes üvegben és
sózzuk meg az ízlésünknek megfelelően – csak ne spóroljunk vele! 7. Öntsünk
rá olívaolajat, amennyivel teljesen ellepi a paprikát. 8. Zárjuk le az üveget
erős szorítással, majd tegyük sötét és hűvös helyre legalább egy hónapra. És
kész is! Az elkészült sült paprika olajban hosszú ideig eláll és remek ízt ad
szendvicseknek, pizzáknak, de még a tésztaszószoknak is. A nyár ízét bárm