A sült sertéscomb
egy klasszikus étel, amit sokan szeretünk otthon is elkészíteni. Ha te is
szeretnél egy finom és egyszerű receptet kipróbálni, akkor jó helyen jársz!
Először is, válasszunk ki egy jó minőségű sertéscombot a húsosztályon.
Fontos, hogy ne legyen túl zsíros vagy vékony, inkább közepesen húsos legyen.
Mossuk meg alaposan, majd szárítsuk meg papírtörlővel. Ezután ízesítsük a
húst. Ehhez használhatunk sót, borsot, fűszereket vagy akár fokhagymát is.
Dörzsöljük be alaposan a combot az ízesítéssel, majd hagyjuk pihenni legalább
fél órát a hűtőben. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Ha van rá
lehetőségünk, akkor egy kiadós serpenyőben pirítsuk meg gyorsan mindkét
oldalát a húsnak. Ezután tegyük át a sütőbe és süssük tovább kb. 1-1,5 órát,
amíg szép aranybarna nem lesz a teteje. Ha elkészült a sült sertéscomb,
tálalhatjuk friss salátával, fűszeres burgonyával vagy akár párolt
zöldségekkel is. Jó étvágyat kívánunk! Reméljük, hogy ez a recept segített
abban, hogy te is könnyedén elkészítsd ezt az ízletes ételt otthon! Ne
felejtsd el megosztani velünk az eredményeket és hogy hogyan ízlett!