A sült sütőtök az
őszi időszak egyik legkedveltebb és legfinomabb étele. A sütőtök magas
rosttartalma és alacsony kalóriatartalma miatt ideális választás az
egészséges étkezéshez. Az elkészítése rendkívül egyszerű, csak néhány
alapvető hozzávalóra van szükségünk: sütőtök, olívaolaj, só, bors és
esetlegesen egy kis fahéj vagy szerecsendió. Első lépésként a sütőtököt meg
kell hámozni, majd kockákra vágni. Ezek után elég egy tepsiben eloszlatni a
sütőtökdarabokat, meglocsolni olívaolajjal és megszórni sóval, borssal,
illetve a választott fűszerekkel. A sütőtököket nagyjából 30-40 percig kell
sütni 200 fokon, addigra szép aranybarnára pirulnak és kellemesen puha
állagúak lesznek. Ízlés szerint akár sajttal vagy dióval is megszórhatjuk a
sült sütőtököt. A sült sütőtök remekül passzol salátákhoz, levesekhez vagy
akár önmagában is fogyaszthatjuk köretként. A finom íze és egészséges
összetevői miatt igazi őszi csemege lehet az egész család számára.
Összességében tehát a sült sütőtök egyszerűen elkészíthető, ízletes és
egészséges étel, amelyet bátran ajánlhatunk mindenkinek az őszi időszakban.
Próbálja ki Ön is otthon!
