Címe: „Paradicsomi Ízutazás:
Szaftos Ananászos Csirkemell” Sziasztok, Kedves Olvasók! Mint aki
szenvedélyesen szereti a konyhaművészetet, ma egy olyan recepttel készültem,
ami egyszerre nyújt ínyenc élményt és egzotikus ízvilágot. A szaftos
ananászos csirkemell egy könnyen elkészíthető, mégis látványos fogás, melynek
ropogós, fűszeres csirkehúsa és az édes-savanyú ananász tökéletes összhangja
igazán különlegessé teszi. 1. lépés: Az alapanyagok beszerzése A szaftos
ananászos csirkemellhez négy fő részalkotóra van szükségünk:
csirkemellfilére, ananászra (akár frissre, akár konzervesre), valamint sült
húsokhoz illő fűszerekre (só, bors, paprika, kakukkfű stb.), és egy kevés
olajra a sütéshez. 2. lépés: Az előkészületek A csirkemellet vágjuk vékonyabb
szeletekre, majd sózzuk, borsozzuk meg ízlés szerint. Az ananászt is
daraboljuk fel (ha konzerveset használunk, akkor az levét is öntsük félre,
hiszen ez remekül felhasználható a mártás elkészítéséhez). 3. lépés: A sütés
Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat, majd közepes lángon süssük
meg a csirkemellszeleteket mindkét oldalukon. Vigyázzunk, hogy ne égjenek oda
– a cél itt az, hogy ropogós és aranybarna legyenek. 4. lépés: Az ananászos
mártás Amikor a csirkemell már szépen megsült, tegyük félre őket, és
ugyanebben a serpenyőben kezdjük el készíteni az ananászos mártást. Ehhez
öntsük bele az ananászdarabokat (és ha van, a levét is), adjunk hozzá egy kis
sót és borsot, majd főzzük addig, amíg az ananászdarabok megpuhulnak és a lé
kissé besűrűsödik. 5. lépés: Tálalás Végül tegyük vissza a csirkemelleket a
serpenyőbe az ananászos mártáshoz, forgassuk meg őket benne alaposan, majd
tálaljuk forrón rizzsel vagy friss salátával! A szaftos ananászos csirkemell
egyszerűen elkészíthető és igazán különleges fogás, mely garantáltan nem okoz
csalódást sem a hétköznapokon,