Szaftos Csirkecomb Serpenyőben

  Hogyan készítsünk
szaftos csirkecombot serpenyőben? A recept egyszerű, az eredmény pedig
könnyen feledhetetlenné válhat. Kövesd az alábbi lépéseket, és te magad is
látni fogod, hogy milyen egyszerűen dobhatsz össze egy ízletes csirkecombot a
saját konyhádban. Az első lépés természetesen a hozzávalók beszerzése.
Szükséged lesz 4 darab csirkecombra, sóra és borsozásra, valamint egy kevés
olajra a sütéshez. Ha szereted az ízes ételeket, akkor hozzáadhatsz egy kis
fokhagymát, hagymát, petrezselymet és rozmaringot is. A következő lépés a
csirkecombok előkészítése. Mossuk meg őket alaposan, majd töröljük szárazra.
Ezután sózzuk és borsozzuk be őket minden oldalról. Ne spóroljunk a
fűszerekkel – minél többet használunk, annál ízletesebb lesz az ételünk. Ezt
követően hevítsük fel a serpenyőt közepes lángon, majd adjunk hozzá egy kevés
olajat. Ha az olaj elég forró lett (de nem túl forró!), akkor helyezzük bele
a csirkecombokat. Süssük őket mindkét oldalukon aranybarnára, de vigyázzunk,
hogy ne égjenek oda. Ez általában 6-7 percet vesz igénybe oldalanként. Ha a
csirkecombok már szép barnák lettek, akkor adjuk hozzá a fokhagymát és a
hagymát. Keverjük át őket alaposan a csirkecombokkal, majd fedjük le a
serpenyőt és főzzük tovább lassú tűzön, amíg a csirke teljesen meg nem fő. Az
utolsó lépés a csirkecombok tálalása. Szórjuk meg őket egy kis
petrezselyemmel és rozmaringgal, majd tálaljuk forrón. A szaftos csirkecomb
serpenyőben kiválóan illik például rizzsel vagy krumplipürével is.
Remélhetőleg ezzel a recepttel te is képes leszel elkészíteni a tökéletes
szaftos csirkecombot otthonodban. Jó étvágyat!