Üdvözöllek kedves Olvasó! A mai
blogbejegyzésemben egy olyan receptet mutatok be nektek, amely nem csak
ízletes, de egészséges is: a szaftos sült pulykamell. Ha valami könnyű, mégis
laktató fogást keresel, ami ráadásul gyorsan elkészíthető, akkor jó helyen
jársz! A pulykahús alacsony zsír- és magas fehérjetartalma miatt kiváló
választás lehet bármilyen diétában. De ne gondoljuk, hogy ez azt jelentené,
hogy unalmas vagy íztelen ételeket kell fogyasztanunk. Megfelelő
fűszerezéssel és elkészítéssel a pulykamell rendkívül változatos és finom
fogások alapja lehet. Szaftos sült pulykamell készítése nem igényel
különösebb szakértelmet. Egy jó recept és néhány alapvető hozzávaló elegendő
hozzá. Lássuk is a lépéseket! 1. Először is szerezz be egy szép darab friss
pulykamellet, ami lehetőleg sovány és szálka nélküli. Az átlagos felnőtteknek
kb. 150-200 grammos adag ajánlott. 2. A következő lépés a fűszerezés. Itt
jöhetnek az egyszerű, de hatásos klasszikusok, mint a só, bors, fokhagyma és
pirospaprika. Ha kísérletező kedvű vagy, próbálkozz rozmaringgal, kakukkfűvel
vagy éppen citromfűvel. 3. Miután bepácoltad a húst, hagyd állni legalább egy
órát (de akár többet is), hogy az ízek jól átjárják. 4. A sütéshez először forrósíts
fel egy serpenyőt közepes lángon, majd adj hozzá egy kevés olajat. Sózd meg a
húst, és süsd mindkét oldalát 6-7 percig (mérettől függően), amíg szép
aranybarna színt kap. Ügyelj rá, hogy ne égjen oda! 5. Amikor kész van a
sütés, jöhet a pihentetés. Ez egy nagyon fontos lépés: így marad meg a húsban
a nedvesség, és lesz igazán zamatos és szaftos. 6. A teljesen kihűlt
pulykamellet vékony szeletekre vágva tálald. Tálalhatod salátával vagy
grillzöldségekkel az egészségesebb verzióért, de egy finom burgonyapüré vagy
rizs is remekül passzol hozzá. Remélem, segítettem vele az ételkészítésben!
Próbáld ki te is, és élvezd a szaftos sült pulykamell minden