Szalonna Sütése

  A szalonna sütése
az egyik legkedveltebb tevékenység a szabadtéri grillezések során. A
ropogósra sült szalonna íze és illata mindenkit odavonz, és igazi
különlegességgé teszi a grillpartit. Először is fontos kiválasztani a
megfelelő szalonnát. Legjobb, ha vastagabb, szeletelt szalonnát választunk,
mert ezek könnyebben kezelhetők a grillezés során. Fontos, hogy ne legyen túl
zsíros a szalonna, mert akkor könnyen lecsöpög a zsír és begyulladhat a tűz.
Miután kiválasztottuk a szalonnát, következik a grillezés. Először is be kell
melegíteni a grillt közepes-halvány lángon. Ha túl forró lesz a grill,
könnyen megég a szalonna, ha pedig túl hideg, akkor nem lesz elég ropogós. A
szalonnaszeleteket érdemes félbehajtani vagy feltekerni egy fogpiszkálóra,
hogy könnyebb legyen őket forgatni. Majd tegyük rá őket a grillrácsra és
hagyjuk megsülni mindkét oldalukat körülbelül 2-3 percig. Figyeljünk arra,
hogy ne hagyjuk felügyelet nélkül a grillezést, mert könnyen megég az egész.
Amikor már szép aranybarnára sült a szalonna mindkét oldalon, vegyük le a
grillről és helyezzük egy papírtörlőre vagy rácsra lecsepegni a felesleges
zsírtól. Így lesz még ropogósabb és finomabb az elkészült szalonna. Végül
pedig tálaljuk az asztalra és élvezzük ezt az egyszerű, de annál finomabb
csemegeételt! Jó étvágyat kívánok!