A szarvas karaj
egy igazán ízletes és különleges húsétel, amelyet érdemes kipróbálni, ha
szereted a vadhúst. A karaj egyik legfinomabb része a szarvasnak, mivel
nagyon puha és ízletes. Ha szeretnéd elkészíteni otthon, íme egy egyszerű
recept, amit könnyedén elkészíthetsz. Hozzávalók: – 4 szelet szarvas karaj –
só, bors ízlés szerint – 2 evőkanál olívaolaj – 2 gerezd fokhagyma – friss
kakukkfű vagy rozmaring ízlés szerint Elkészítés: 1. A szarvas karaj szeleteket
sózd és borsozd meg mindkét oldalról. 2. Melegítsd fel az olívaolajat egy
serpenyőben közepes lángon. 3. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát és
pirítsd meg pár percig. 4. Tedd a karajszeleteket a serpenyőbe és süsd
mindkét oldalát aranybarnára (kb. 3-4 perc mindkét oldalon). 5. Ha szereted,
szórd meg friss kakukkfűvel vagy rozmaringgal. A szarvas karajat legjobb
közepesen átsült állapotban tálalni, hogy puha maradjon. Kísérheted párolt
zöldségekkel vagy friss salátával is. Reméljük, hogy kedvet kaptál a szarvas
karaj elkészítéséhez és hamarosan ki is próbálod ezt a finom vadételet
otthon! Jó étvágyat kívánunk!