Szeletelt Sült Alma

  Cím: Édes
Bűnbeesés: Szeletelt Sült Alma Az őszi hónapok elérkezésekor, amikor a
természet színpalettája az arany, barna és narancs tónusaira vált, nincs is
kellemesebb tevékenység, mint a melegséget sugárzó konyhában sütni. Az alma
az egyik legkedveltebb hozzávaló ebben az időszakban, ami nem csak finom, de
egészséges is. A szeletelt sült alma receptje egyszerű és gyors megoldást
nyújt arra, hogy hogyan varázsoljuk ezt az alapvető gyümölcsöt egy
elképesztően finom desszertté. Nemcsak ízletes, hanem illatos is – biztos
lehetsz benne, hogy a fahéj és az alma illata betölti majd otthonodat. Hogyan
készítsünk szeletelt sült almát? Először is, szükségünk lesz néhány alapvető
hozzávalóra: 4 nagy alma (bármi megteszi, de a legjobb a Jonathan vagy a
Golden Delicious), 2 evőkanál vajat, 3 evőkanál barna cukrot vagy mézet a
természetes édesítéshez, és egy cseppnyi vanília esszenciát. Igény szerint
még hozzáadhatunk mandulát vagy diót is. 1. lépés: Melegítsük elő a sütőt 190
°C-ra, és vágjuk fel az almákat közepes vastagságú szeletekre. Ne
feledkezzünk meg arról, hogy eltávolítsuk a belső magházat! 2. lépés:
Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a barna cukrot vagy
mézet és vanília esszenciát. Keverjük össze, míg az összetevők teljesen össze
nem olvadnak. 3. lépés: Tegyük bele az almaszeleteket, és dinszteljük őket 5
percig, vagy addig, amíg meg nem puhulnak. 4. lépés: Vegyük ki az almákat, és
helyezzük őket egy sütőben használható tálba. Öntsük rá a maradék
vajas-cukros keveréket. 5. lépés: Süsd a almákat kb. 15-20 percig, vagy amíg
aranybarnának tűnnek. Néha forgasd át őket, hogy minden oldalukon szépen
megsüljenek. 6. lépés: A végén opcionálisan szórhatunk rá diót vagy mandulát
is. Kész is! Szolgálhatod forrón vagy hidegen, tejszínnel vagy fagylalttal –
ahogy tetszik! A szeletelt sült alma tökéletes desszert a hideg napokra.
Nemcsak finom és egészséges, de a benne lévő alma és fahéj illata egyszerűen