Cím: Süssetek szerencsét: Így készül a
hagyományos szerencse suti Üdvözlet mindenkinek, édességkedvelőknek és
háziasszonyoknak egyaránt! Ezúttal egy igazán különleges sütemény receptjét
hoztam el nektek, amelynek elkészítése nemcsak a konyhaművészet
szerelmeseinek okozhat örömöt, de azoknak is, akik szeretnek kicsit játszani
a sütés-főzés során. A recept némiképp időigényes, de megéri a fáradtságot,
hiszen a végén valóban varázslatos lesz az eredmény. Nem másról van szó, mint
a szerencse sutiról! Miért nevezik ezt a süteményt szerencse sutinak? Mert
minden darabba bele lehet rejteni egy-egy kis üzenetet, jókívánságot vagy
jóslatot, amelyet aztán a süteménybe harapva olvashatunk el. A szokás eredete
Ázsia felé vezet vissza, de ma már világszerte ismert és kedvelt. Lássuk hát,
hogyan készíthetjük el ezt az izgalmas és finom süteményt: Hozzávalók: 2
tojásfehérje 6 evőkanál porcukor 5 evőkanál liszt 2 teáskanál vanília kivonat
3 evőkanál olvasztott vaj Elkészítés: 1. Először is, készítsük elő a
jóslatainkat vagy üzeneteinket. Írjuk fel őket egy-egy kis papírdarabka (kb.
1×5 cm) segítségével. 2. Ezután melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és tegyünk
sütőpapírt a tepsire. 3. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd adjuk
hozzá a porcukrot és a vanília kivonatot is. 4. A lisztet és az olvasztott
vajat is keverjük hozzá óvatosan, hogy megmaradjon a habos szerkezet. 5. A
masszából tegyünk egy-egy evőkanál adagot a tepsire (kb. 10 cm átmérőjű
korongokat formázva), majd süssük 5-6 percig, amíg szépen aranybarna nem
lesz. 6. Amint kivesszük a süteményeket a sütőből, gyorsan tegyük rájuk az
üzeneteinket, majd hajtsuk félbe őket (félkör alakúra). Tartsuk így egy
pillanatig, majd hajtsuk tovább úgy, hogy végül szemüveg alakja legyen. 7. A
formázás közben legyünk óvatosak, mert a sütemény forró, és gyorsan meg is
szilá
