Szezámpaszta

  Címe: Az
egészséges és finom ízvilág titka: szezámpaszta Egészségtudatos konyhafőnökök
és gasztronómiai kísérletezők figyelem! Egy igazán finom, egészséges és
sokoldalú összetevőt mutatok be nektek, amit valószínűleg még nem ismertek: a
szezámpasztát. A napkeleti konyha egyik legnépszerűbb alapanyaga, mely
napjainkban egyre inkább teret hódít a nyugati országokban is. De vajon
miért? Lássuk! A szezámpasta a szezámmaggal kezdődik, amit már az ókorban is
nagyra értékeltek tápláló hatása miatt. A pasztát úgy készítik, hogy a
magokat először megpirítják, majd összezúzzák olajjal együtt, hogy krémes
állagot kapjanak. Ez hozza létre azt a karakterisztikus ízvilágot és
textúrát, amit annyira imádunk. Az íze kissé kesernyés, de mégis karakteres
és gazdag – ideális olyan ételekhez, mint például a hummusz vagy a baba
ganoush. Emellett remekül illik szószokhoz, mártogatóshoz vagy
salátadresszinghez is, sőt süteményekhez is hozzáadhatjuk egy kis extra
ízért. De nem csak ízéért érdemes beillesztenünk étrendünkbe a szezámpasztát.
Egy egészséges és tápláló alapanyag, amely tele van fehérjével, rostokkal és
zsírsavakkal. Tartalmaz omega-6 és omega-3 zsírsavakat, E-vitamint,
B-vitaminokat és ásványi anyagokat, mint például a kalcium, magnézium, vas és
cink. Mindezeken túl, antioxidánsokban is gazdag, ami segít a szervezetnek a
szabad gyökök elleni küzdelemben. Ha eddig még nem volt részed a
szezámpasztában, épp itt az ideje kipróbálnod! A legtöbb ázsiai
élelmiszerboltban vagy nagyobb szupermarketekben megtalálható. Nézz utána
helyi recepteknek vagy próbáld ki saját konyhai kreativitásodat. Ha pedig már
ismered és szereted ezt az alapanyagot, osszd meg velünk kedvenc
receptjeidet! Összefoglalva: a szezámpaszta nemcsak finom, de rendkívül
egészséges is. Számtalan ételben felhasználható, így könnyedén változatosabbá
teheti étrendünket. Az ázsiai konyha egyik titkos fegyvere, melyet érdemes
mindenkinek felfedez