Cím: A szilvalé
csodái: miért és hogyan készítsd el otthonról? Bevezető Mi jut eszetekbe a
szilváról? Talán egy ízletes gyümölcs, amit az őszi hónapokban élvezhetünk,
vagy talán a szilva lekvár? Valószínűleg viszont nem a szilvalé az első, ami
eszetekbe jut. Pedig a szilvalé igazi vitaminbomba, tele van antioxidánsokkal
és mindenképp megéri helyet kapnia étrendünkben. Mostani blogbejegyzésünkben
bemutatjuk nektek, hogy miért érdemes rendszeresen fogyasztani ezt az italt
és hogyan készíthettek saját magatok is otthon. A szilvalé jótékony hatásai
Először nézzük meg, hogy miért is érdemes fogyasztani a szilvalét. Egyrészt
gazdag rostforrás, így elősegíti az emésztést és segít a súlykontrollban.
Másrészt tele van vitaminnal (A, C és K-vitamin), így erősíti az
immunrendszert és segít megelőzni bizonyos betegségeket. Az antioxidánsai
pedig védelmet nyújtanak a sejtkárosító szabad gyökökkel szemben. Szilvalé
készítése otthon És most jöjjön a gyakorlat, vagyis hogyan készíthető el a
szilvalé otthon. Ehhez először is szükséged lesz érett szilvákra. Az érettség
fontos, mert csak akkor tudjuk kihozni belőlük a lehető legtöbb levet. 1.
lépés: Moss meg alaposan 1 kg szilvát. 2. lépés: Vágd félbe a gyümölcsöket és
távolítsd el a magokat. 3. lépés: Tegyél egy nagy fazékba 1 liter vizet, majd
add hozzá a szilvákat. Főzd őket lassú tűzön, amíg teljesen össze nem esnek
(kb. 30-40 perc). 4. lépés: Szűrd le a főzetet, majd préseld ki a gyümölcsöt
is, hogy minél több lé maradjon. 5. lépés: Ha túl sűrűnek találod a levet,
adj hozzá vizet. Ízlés szerint édesítheted mézzel vagy cukorral is. 6. lépés:
Hagyd hűlni és már fogyasztható is! Összefoglalva A szilvalé egyszerűen és
gyorsan elkészíthető otthon is, ráadásul rengeteg jótékony hatása van az
egészségünkre nézve. Szóval ha szereted az ízletes és egészséges italokat,
mindenképp próbáld ki ezt a receptet. És ne felejtsd el, hogy a szilvalé akár