A szójaszósz egy
igen népszerű és sokoldalú alapanyag a konyhában, amely a keleti konyha
elengedhetetlen része. A szójaszósz egy sós ízű szójabab alapú mártás, ami
nagyon gazdag ízkombinációkat kínál az ételekhez. Rendkívül sokoldalúan
használható, legyen szó húsokról, zöldségekről vagy tésztákról. Ha szeretnéd
saját szójaszószt készíteni otthon, könnyen elkészítheted a következő módon:
1. Válaszd ki a legjobb minőségű szójababot. 2. Áztasd be a szójababot vízbe
legalább egy éjszakára. 3. Mossd meg alaposan a szójababot, majd daráld le
egy turmixgépben vagy aprítógépben. 4. Tedd a darált szóját egy serpenyőbe és
párold meg óvatosan, hogy ne égjen le. 5. Adj hozzá vizet és sót, majd keverd
el jól az összetevőket. 6. Főzd lassú tűzön kb. 1-2 órán át, majd leszűrd és
hagyd kihűlni. 7. Töltsd üvegekbe és tárold hűtőszekrényben. A saját
készítésű szójaszósz sokkal ízletesebb és frissebb lehet, mint a boltban
kapható változatok. Emellett ellenőrzött összetevőkből készítve egészségesebb
is lehet. Használd bátran az elkészített szójaszószt kedvenc ételeidhez, hogy
még ízletesebbé tehetsd azokat!Így az otthon készült étel igazán autentikus
lesz és garantáltan sikert arat majd családtagjaid vagy vendégeid körében is!