Szőlős Pite

  Cím: Szőlős Pite – a Finom és Egyszerű
Édesség Receptje Sokan gondolják, hogy a szőlős pite komplikált sütemény,
amit nehéz elkészíteni. Pedig az igazság az, hogy ez a gyümölcsös finomság
egyszerűbb, mint gondolnánk. A szőlős pite egy remek választás lehet, ha már
kezdünk unni a hagyományos almás vagy meggyes változatot. Frissítő íze és
könnyed állaga tökéletesen illik a nyári napokhoz és egy kellemes ebéd utáni
desszertnek. Először is, nézzük meg, mire van szükségünk a szőlős pite
elkészítéséhez: Hozzávalók: – 500 g liszt – 250 g vaj – 100 g cukor – 1
csipet só – 2 tojás – 500 g szőlő (lehetőleg mag nélküli) A pite tésztáját
könnyen elkészíthetjük. A lisztet összekeverjük a cukorral és a sóval.
Hozzáadjuk a vajat, ami legyen előre felkockázva és hűtőből kivéve. Az
egészet kézzel gyorsan összedolgozzuk. Adjuk hozzá a tojásokat is és alaposan
gyúrjuk össze a tésztát. Ha kész, tegyük a hűtőbe legalább fél órára. Közben
mossuk meg és szemezzük ki a szőlőt. Ha ezzel megvagyunk, vehetjük elő a
tésztát a hűtőből. Egy nyújtófával nyújtsuk ki a tésztát egy nagyobb
piteformához méretezve. A tésztát helyezzük bele a formába, majd rakjuk rá a
szőlőszemeket. A maradék tésztából készíthetünk rácsos mintázatot vagy bármilyen
más díszítést is a pite tetejére. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és sütjük a
pitét kb. 30-35 percig, amíg szép aranybarna nem lesz. Végül hagyjuk kihűlni,
majd szeleteljük fel és kínáljuk frissen. A szőlős pite igazán finom
desszert, amit bárki könnyedén elkészíthet otthon. Még ha nem is vagy profi
cukrász, ez a recept biztosan segít abban, hogy finom és mutatós süteményt
készíthess. Próbáld ki te is, és élvezd a szőlős pite frissítő ízét!