A szósz csirkemell
egy gyorsan elkészíthető és isteni finom fogás, amelyet szinte bárki
könnyedén elkészíthet otthon. A recept alapja a csirkemell, amelyet vékony
szeletekre vágunk, majd kicsit kiklopfolunk, hogy egyenletesen vékony legyen
és hamarabb átsüljön. Az első lépés a csirkemell előkészítése: mossuk meg
alaposan, majd vágjuk fel vékony szeletekre. Ha nagyobb darabokat vágunk,
érdemes kiklopfolni őket egy húsklopfolóval vagy törődeszkával. A következő
lépés a szósz elkészítése. Ehhez szükségünk lesz alapanyagokra, mint például
vaj, liszt, tejszín és zöldségleves alap. Olvasszunk fel egy kevés vajat egy
serpenyőben, majd adjuk hozzá a lisztet és pirítsuk meg kissé. Ezután öntsük
fel tejszínnel és zöldségleves alappal, majd fűszerezzük ízlés szerint sóval,
borssal, esetleg fokhagymával vagy petrezselyemmel. Amikor a szósz összeállt
és már jó sűrűségű, tegyük bele a csirkemellszeleteket, forgassuk meg benne
őket alaposan és hagyjuk párolódni néhány percig. Fontos, hogy ne főzzük túl
a húst, mert könnyen kiszáradhat. A szósz csirkemellet tálalhatjuk rizzsel,
tésztával vagy friss salátával. Ízlés szerint variálhatjuk a fűszerezést is:
ha szeretjük az erősebb ízeket, adjunk hozzá chilit vagy curryt. Összességében
tehát a szósz csirkemell egy egyszerű és gyorsan elkészíthető fogás, ami
garantáltan elnyeri az egész család tetszését. Próbáljátok ki ti is otthon!