Sztroganov Csirke

  A Sztroganov
Csirke egy ízletes és könnyen elkészíthető étel, amelyet gyakran készítenek a
világ különböző részein. A recept eredete Oroszországban található, és a
híres Sztroganov család nevéhez köthető. A fő alapanyag a csirkemell, amelyet
szeletekre vágunk és megsütünk. Az első lépés a hús felaprítása és a
megfelelő fűszerezése. A legtöbb receptben szerepel fokhagyma, só, bors és
paprika is. Ezután egy serpenyőben vagy lábasban kevés olajon megpirítjuk a húst,
majd hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és gombát. Amikor a gomba
megpuhult, hozzáadjuk a tejfölt és egy kis lisztet, hogy besűrítsük az ételt.
Ízlés szerint még fűszerezhetjük sóval, borssal vagy más kedvenc
fűszerünkkel. Az egészet összefőzzük néhány percig, majd tálaljuk rizzsel
vagy tésztával. A Sztroganov Csirke egy igazi kényeztetés az ízlelőbimbóknak,
amely könnyedén elkészíthető otthon is. Próbáld ki ezt az ételt és
garantáltan nem fogsz csalódni!