A tandoori masala
egy tradicionális indiai fűszerkeverék, amelyet általában a tandoori vagy
grill ételek ízesítésére használnak. A tandoori masala egy nagyon aromás
keverék, amely tartalmazza a következő fűszereket: paprika, koriander,
kömény, kurkuma, fahéj, szegfűszeg, fekete bors és kardamom. Annak érdekében,
hogy otthon is elkészíthessük ezt a fűszerkeveréket, egyszerűen megvehetjük a
különböző fűszereket és összekeverhetjük őket. Először pirítsuk meg a köményt
és a koriandert egy serpenyőben, majd aprítsuk össze őket mozsárban vagy
fűszerdarálóban. Ezután adjuk hozzá a többi fűszert, és keverjük össze
alaposan. A tandoori masalát általában joghurttal vagy citromlével keverik
össze, hogy egy sűrű pasztát kapjanak, amit aztán húsokra vagy zöldségekre
kennek. Az ízletes és pikáns keverékkel bevont ételeket általában grillezik
vagy tandooriban sütik ki. A tandoori masala nem csak finom ízt ad az
ételeknek, hanem egészségügyi előnyökkel is jár. A benne lévő fűszerek
gyulladáscsökkentő hatásúak lehetnek, valamint segíthetnek az emésztési
problémák enyhítésében is. Összességében a tandoori masala egy fantasztikus
fűszerkeverék, amely sok ízletes étel elkészítését teszi lehetővé.
Próbáljátok ki ti is otthon és élvezzétek az indiai konyha gazdag ízeit!