Címe: A
mesterébresztő ízű tejfölös pulykatokány titkai Sziasztok, gasztro rajongók!
A mai blogbejegyzésben egy olyan finomságot mutatok be nektek, amit
valószínűleg sokan ismertek, de ebben a formában talán még nem kóstoltátok. A
tejfölös pulykatokány ideális választás lehet, ha szeretnénk valami gyorsan
elkészíthető, ugyanakkor laktató és egészséges ételt főzni. Mielőtt
belemerülnék a receptbe, szeretném megosztani veletek, miért is kedvelem
ennyire a pulykahúst. Sokan hajlamosak lebecsülni ezt a fehér húst, pedig
rendkívül ízletes és tápláló. Magas fehérje- és alacsony zsírtartalommal bír,
emellett tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, mint például az A-, B-
és E-vitamin, valamint a kálium és a cink. Hogy mindez hogyan jön össze a
tejfölös pulykatokányban? Nézzük csak! Hozzávalók: – 500 g pulykamell filé –
2 nagy fej hagyma – 3 gerezd fokhagyma – 2 evőkanál olaj – 1 kiskanál
pirospaprika – 2 dl tejföl – só, bors – 1 csokor petrezselyem Az elkészítés
lépései: 1. Első lépésként a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A húst
pedig falat méretűre. 2. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd
beletesszük a hagymát és a fokhagymát, amit addig pirítunk, míg aranybarna
színű nem lesz. 3. Ezután hozzáadjuk a pulykahúst, megsózzuk, megborsozzuk és
addig pároljuk, míg a hús fehér színű nem lesz. 4. Ekkor jön a pirospaprika,
amit óvatosan keverünk hozzá a húshoz, hogy ne égjen oda. 5. Miután minden
összekevertünk, tegyünk rá fedőt és kis lángon pároljuk további 15-20 percig.
6. Amikor a hús már majdnem teljesen puha, adjuk hozzá a tejfölt és keverjük
el benne. 7. Végül fölöslegesen ne süssük tovább az ételt; ha minden összeér,
már tálalhatjuk is! A tetejét megszórhatjuk aprított petrezselyemmel. A tejfölös
pulykatokány igazi gyorsétel, ami minden korosztálynak ízlik. Könnyed