A teljes kiőrlésű
kenyér sokak számára egészségesebb alternatívát jelent a fehér kenyérhez
képest, hiszen több rostot és tápanyagot tartalmaz. Ha szeretnéd otthon
elkészíteni ezt az egészséges finomságot, akkor jó helyen jársz! A
következőkben bemutatunk egy egyszerű receptet, amellyel könnyedén
elkészítheted a teljes kiőrlésű kenyeret a saját sütődben. Hozzávalók: – 500g
teljes kiőrlésű liszt – 10g élesztő – 1 teáskanál só – 3 dl langyos víz
Elkészítés: 1. A lisztet szitáld egy tálba, majd keverd össze benne a sót. 2.
Az élesztőt oldd fel a langyos vízben, majd add hozzá a liszthez. 3. Gyúrd
össze az összetevőket egy sima tésztává. 4. Fedd le a tésztát egy
konyharuhával, majd hagyd pihenni legalább egy órán át, amíg duplájára nem
dagad. 5. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. 6. Sütőpapírral bélelt tepsibe
tedd bele a megkelt tésztát, majd vágj egy-két bevágást a tetejébe. 7. Süsd
40-45 percig, amíg aranybarna nem lesz a kenyér. És voilà! Elkészült a saját
teljes kiőrlésű kenyeret, amit bátran fogyaszthatsz reggelire vagy vacsorára
is. Próbálkozz bátran más hozzávalókkal is, például magvakkal vagy aszalt
gyümölcsökkel ízesítve! Jó étvágyat!