Tempura Recept

  A tempura egy
japán fritőzött étel, amelynek lényege, hogy vékony tésztába mártott és forró
olajban kisütött hozzávalókból áll. A tempura leggyakrabban rákokból,
zöldségekből, halból vagy húsból készül, de bármi más is belekerülhet. Az
alap tempura tészta receptje egyszerű: lisztet, tojást és hideg vizet
keverünk össze, majd belemerítjük a felvágott hozzávalókat és kisütjük azokat
forró olajban. Fontos, hogy a víz hideg legyen, mert ez segít abban, hogy a
tempura tészta ropogós legyen. A tempurát gyakran szójás mártással vagy
tengeri sóval fogyasztják. Az étel könnyű és laktató egyszerre, így ideális
választás lehet egy gyors vacsorához vagy uzsonnához. Bár a tempura készítése
egyszerűnek tűnhet, fontos figyelembe venni néhány dolgot. Először is fontos
a friss hozzávalók használata, mert csak így lesz az étel igazán finom.
Másodsorban ügyeljünk arra, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert akkor
könnyen megég a tempura. Összességében a tempura egy ízletes és könnyen
elkészíthető étel, amely ideális választás lehet bárki számára. Próbálja ki
Ön is otthon!