A tepsiben sült
kelkáposzta egy egyszerű, de ízletes és tápláló étel, amelyet könnyen
elkészíthetünk otthon. A kelkáposzta sokféle jótékony hatással rendelkezik az
egészségünkre, hiszen tele van vitaminokkal és rostokkal. Az első lépés az,
hogy előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Közben megmossuk és vékony szeletekre
vágjuk a kelkáposztát. Egy tepsit kiolajozunk, majd ráterítjük a szeletelt
kelkáposztát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és meglocsoljuk olívaolajjal.
A következő lépésben hozzáadhatunk néhány fokhagymagerezdet vagy friss
gyógynövényeket (pl. rozmaringot vagy kakukkfűt) a kelkáposztához, hogy még
ízletesebb legyen az ételünk. Ha szeretnénk, szórhatunk rá reszelt sajtot is.
A tepsit betesszük a már előmelegített sütőbe, és kb. 20-25 perc alatt
aranybarnára sütjük a kelkáposztát. Fontos figyelni arra, hogy időnként
megkeverjük az ételt, hogy egyenletesen süljön meg. Amikor elkészült a
tepsiben sült kelkáposzta, tálalhatjuk önmagában köretként vagy akár főétel
mellé is. Friss zöldsalátával vagy pirított húsokkal kiválóan harmonizál.
Összességében tehát elmondható, hogy a tepsiben sült kelkáposzta egyszerűen
elkészíthető, nagyszerűen ízesített étel, amely garantáltan elnyeri majd az
egész család tetszését. Próbálja ki Ön is!