A tepsiben sült
zöldségek remek választás lehet bármelyik étkezéshez, legyen az ebéd, vacsora
vagy akár egy buli snackje. Egyszerű elkészíteni őket, és számtalan lehetőség
van arra, hogyan ízesíthetjük és variálhatjuk őket. Először is válasszunk ki
néhány kedvenc zöldséget, például paprikát, cukkinit, padlizsánt,
paradicsomot vagy éppen burgonyát. Mossuk meg és vágjuk fel őket egyenlő
darabokra, hogy egyszerre süljenek meg a sütés során. Az elkészítés során előmelegíthetjük
a sütőt 200 fokra. Egy tepsit kenjünk ki olajjal vagy vajjal, majd terítsük
el benne a zöldségeket egyenletesen. Most jön a rész, amikor kreatívak
lehetünk az ízekkel. Adjunk hozzá sót, borsot, fűszereket (pl. rozmaring,
kakukkfű vagy fokhagyma) és esetleg egy kevés olívaolajat is a zöldségekre.
Jól keverjük össze, hogy minden darabot bevonjon az ízesítés. A tepsit tegyük
be a sütőbe és süssük addig, amíg a zöldségek aranybarnák nem lesznek és
könnyedén áthatolhatunk rajtuk egy villa segítségével. Tálaláskor
díszíthetjük friss petrezselyemmel vagy citromkarikával és akár egy kis
reszelt sajttal is megszórhatjuk őket. Ezek az egyszerűen elkészíthető
tepsiben sült zöldségek garantáltan finomak és táplálóak lesznek, ráadásul
egészséges alternatívát jelentenek a hagyományos köretek helyett. Próbáljátok
ki ti is otthon!