A tepsis ponty egy
igazán finom és egyszerűen elkészíthető étel, amely ideális választás lehet
egy gyors és ízletes vacsorához. A recept lépései könnyen követhetőek, így
akár kezdő szakácsok is bátran nekiállhatnak. Először is, vásároljunk be egy
friss pontyot a helyi halárusnál. Fontos, hogy jó minőségű halat válasszunk,
mivel az íze nagyban befolyásolja az étel végeredményét. A pontyot alaposan
mossuk meg és szárítsuk meg papírtörlővel. Ezután daraboljuk fel kisebb
szeletekre, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Egy tepsit kenjünk ki
olajjal, majd helyezzük rá a hal szeleteket. Adjunk hozzá néhány szelet
citromot és egy kis vajat is a tetejére. Végül fedjük le a tepsit
alufóliával, majd tegyük be előmelegített sütőbe, és süsd kb. 20-25 percig
180 fokon. Ha elkészült, tálalhatjuk friss zöldségekkel vagy rizzsel. A
tepsis ponty remek választás lehet egy könnyű és egészséges vacsorához, ami
garantáltan elnyeri családunk és barátaink tetszését. Jó étvágyat kívánunk!