A Tikka Masala
szósz egy indiai eredetű, ízletes és fűszeres szósz, amely népszerűsége miatt
már számos ország konyhájában megtalálható. A szósz alapvetően paradicsom
alapú, és különféle fűszerekkel, mint például a garam masala, fokhagyma,
gyömbér és paprika keverékével készül. Ha szeretnénk otthon elkészíteni ezt a
mennyei szószt, akkor néhány egyszerű lépést kell követnünk. Először is meg
kell pirítanunk a fűszereket olajban, majd hozzáadhatjuk a felaprított
hagymát és fokhagymát. Amikor az összetevők már megpuhultak, adjuk hozzá a
paradicsomot és a tejfölt, majd hagyjuk összefőni az egészet. Az elkészült
Tikka Masala szószt általában csirkével vagy marhahússal tálalják rizs vagy
naan kenyér társaságában. Az íze intenzív és különleges, amely garantáltan
elvarázsolja az ízlelőbimbóinkat. Összességében a Tikka Masala szósz egy
igazi kulináris élményt nyújt, amely könnyedén elkészíthető otthon is. Ha
szeretnénk egy kis indiai ízkavalkádot csempészni az ételeinkbe, mindenképp
érdemes kipróbálni ezt a fantasztikus szószt!