Tojás Szavatossága

  Cím: A tökéletes
bulgur főzése otthon Sokan még nem ismerik a bulgurt, pedig ez a hozzávaló
már évszázadok óta a közel-keleti konyhák egyik legalkalmasabb alapanyaga. Az
apróra őrölt búzaszemekből készülő bulgur könnyen emészthető, magas
rosttartalmú és rendkívül sokoldalú étel. Ebben a bejegyzésben végigvezetlek
titeket a bulgur főzésének lépésein, hogy bármilyen receptben fel tudjátok
használni. Az elkészítése egyszerű, azonban néhány fontos részletre érdemes
odafigyelni. Először is, kezdjük a megfelelő bulgur kiválasztásával. Kapható
durva és finom őrlésű változatban is. Ha salátákhoz vagy köretként szeretnénk
fogyasztani, a durva őrlésű változatot ajánlom, míg ha például levesbe vagy
főzelékbe használjuk fel, akkor inkább a finom őrlésű verziót válasszuk. A
második lépés a megfelelő mennyiségű víz hozzáadása. Általános szabályként
elmondható, hogy egy csésze bulgurhoz két csésze víz szükséges. Azonban ez a
mennyiség változhat a bulgur típusától és az elkészítendő ételtől függően. A
harmadik lépésben tegyük a bulgurt egy lábasba, öntsük fel a megfelelő
mennyiségű vízzel, keverjünk bele egy kevés sót, majd közepes lángon
forraljuk fel. Amint elkezd forrni a víz, csökkentsük le a hőfokot alacsonyra
és főzzük fedő alatt 10-15 percig, vagy amíg a bulgur el nem nyeli a vizet.
Ha ez megtörtént, vegyük le a tűzről a lábast, és hagyjuk pihenni további
5-10 percig. Ezalatt a gőz tovább főzi a bulgurt és teljesen megpuhul. Az
utolsó lépésben, miután hagytuk pihenni a bulgurt, villával lazítsuk fel az
állagát. Ezt követően már készen is áll az étkezésre! A bulgur íze önmagában
semleges, ami azt jelenti, hogy remekül harmonizál más hozzávalókkal.
Zöldségekkel, húsokkal vagy akár gyümölcsökkel is összekeverve fantasztikus
ételeket varázsolhatunk vele az asztalra. Remélem, hogy ez a bejegyzés
segített megismerni a bulg