Tojás Tekercs

  A tojás tekercs
egy népszerű desszert, melyet általában ünnepek alkalmával vagy különleges
eseményekre készítenek. A recept egyszerű, de látványos és finom végeredményt
garantál. Először is, a tojás tekercshez szükséged lesz tojásra, lisztre,
cukorra és ízlés szerinti töltelékre (pl. lekvár, csokoládékrém). A tojásokat
felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és óvatosan összekeverjük.
Ezt követően egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és egyenletesen
elsimítjuk. A tepsit előmelegített sütőbe tesszük és kb. 10-12 percig sütjük,
amíg a tészta megsül, de nem szárad ki. Amikor kész, a tésztát megfordítjuk
egy sütőpapírra és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, a tésztát megkenheted
lekvárral vagy csokoládékrémmel és feltekerheted. Ha szeretnéd, tejszínhabbal
vagy gyümölccsel is díszítheted. A végeredmény egy finom és mutatós desszert
lesz, mely garantáltan elnyeri az étkezők tetszését. Reméljük kedvet kaptál
arra, hogy elkészítsd ezt az egyszerű, de hatásos süteményt otthon is! Jó
sütést!