A tojás az egyik
legtöbbet használt és sokoldalúan felhasználható élelmiszerünk. Számos
különböző étel készíthető belőle, legyen szó reggeliről, ebédről vagy
vacsoráról. A tojásételek elkészítése egyszerű, gyors és finom módja annak,
hogy változatosságot vigyünk az étrendünkbe. Az első lépés mindig a tojások
megfelelő főzése. Ha keménytojást szeretnénk készíteni, akkor forraljunk fel
vizet egy lábasban, majd tegyük bele a tojásokat és főzzük 10-12 percig. Ha puha
tojást szeretnénk, akkor elegendő 4-6 perc főzés is. Fontos, hogy a főzővízbe
adjunk sót, így könnyebb lesz a héjakat lehúzni. A főtt tojásokból könnyedén
készíthetünk tojássalátát is. Ehhez vágjuk apróra a főtt tojásokat, majd
adjunk hozzá majonézt, mustárt, sót és borsot ízlés szerint. Ha szeretnénk
még gazdagabbá tenni az ízeket, akkor adhatunk hozzá zöldségeket is, például
retek vagy uborka aprítva. Ha inkább valami melegebb ételre vágyunk, akkor
készítsünk rántottát. Ehhez verjünk fel néhány tojást egy tálban, majd
mártsuk be bele a panírozott húsokat vagy zöldségeket és süssük ki őket forró
olajban. Végül ne feledkezzünk meg az omlett készítéséről sem! Egy jó omlett
alapja az összetört tojások és a felvert tejszín keveréke. Ezt öntsük egy forró
serpenyőbe és süssük meg addig, amíg megszilárdul. A tojásételek rendkívül
változatosak lehetnek és könnyedén beilleszthetőek bármely étkezésbe.
Kísérletezzünk bátran az ízekkel és alakítsuk kedvünkre ezeket az egyszerű,
de nagyszerű ételeket!