A tökéletes
csirkepörkölt elkészítése nem bonyolult, de néhány apró trükk segíthet abban,
hogy az íze igazán isteni legyen. Íme néhány tipp, hogy hogyan készítsd el
otthon a legfinomabb csirkepörköltet! 1. Első lépésként vágd fel a csirkét
kisebb darabokra, majd pirítsd meg egy kevés olajon egy nagy lábasban.
Fontos, hogy jól megpirítsd mindkét oldalát, hogy kifejlődjön az íze. 2. Adj
hozzá apróra vágott vöröshagymát, valamint fokhagymát és pároljuk őket üvegesre.
3. Szórj rá egy evőkanál pirospaprikát és keverd össze alaposan, majd önts
hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet, hogy fedett legyen az egész. 4. Adj
hozzá sót, borsot és egy kevés őrölt köményt is ízlés szerint. 5. Főzd lassú
tűzön kb. 30-40 percig, vagy amíg a csirkehús megpuhul. Közben időnként
keverd át. 6. Ha már puha a hús, adj hozzá szeletelt paprikát és paradicsomot
is, majd főzd még további 10-15 percig. 7. Végül ha szükséges, ízesítsd még
sóval vagy fűszerekkel. És voilà! Elkészült a tökéletes csirkepörkölt, amit
friss kenyérrel vagy galuskával tálalva garantáltan mindenkit lenyűgözni
fogsz. Jó étvágyat kívánunk!
