Tökmag Pirítása

  A tökmag pirítása
egy egészséges és finom csemege, amit könnyedén elkészíthetsz otthon. A
pirított tökmagok tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így ideális
snack lehet a napi rohanásban vagy akár egy mozifilm mellé. A tökmag
pirításának lépései egyszerűek. Először is válogass ki jó minőségű
tökmagokat, lehetőleg héjast, mert az ízesebbek. Öblítsd le őket hideg víz
alatt, majd szárítsd meg alaposan. Egy serpenyőben kevés olajat hevíts fel
közepes lángon, majd dobd rá a tökmagokat. Párold őket néhány percig,
folyamatosan kevergetve, amíg aranybarna színűek lesznek. Fontos figyelni
arra, hogy ne hagyjuk megégni a tökmagokat, mert keserű ízt kapnak. Ha
elkészültek, szórd rájuk kedvenc fűszereidet – só, bors, fokhagyma vagy
paprika -, majd hagyd kihűlni. A pirított tökmagot egy zárható edényben
tárold, hogy tovább megőrizze ropogós állapotát. Így egyszerűen elkészítheted
a finom és tápláló tökmag snacket otthon. Próbáld ki te is és élvezd az
egészséges ropogtatnivalót!