Bevezetés: Üdvözlök mindenkit a
konyhámban, ahol ma egy rendkívül egyszerű, mégis ízletes receptet szeretnék
megosztani veletek: töltött cukkinit darált hússal. Ez a könnyed, egészséges
és laktató étel tökéletes választás lehet például családi ebédre, vagy akár
vacsorára is egy fárasztó munkanap után. Hozzávalók: – 2 nagy cukkini – 500 g
darált hús (marha vagy sertés) – 1 közepes fej vöröshagyma – 2 gerezd
fokhagyma – 1 konzerv paradicsomszósz – Só, bors, majoránna, oregánó az ízlés
szerint – Olaj a sütéshez – Reszelt sajt a tetejére Elkészítés: 1. Kezdjük
azzal, hogy a cukkiniket hosszában kettévágjuk, majd kanállal kikaparjuk a
belsejüket úgy, hogy kb. egy centiméter vastag fal maradjon. 2. A kapart
cukkinibelsőt apróra vágjuk és félretesszük. 3. A vöröshagymát és a
fokhagymát is aprítsuk fel. Melegítsünk olajat egy serpenyőben és dinszteljük
meg a hagymákat. 4. Adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk meg, amíg szép
barna lesz. Ekkor adjuk hozzá az apróra vágott cukkinibelsőt és fűszerezzük
ízlés szerint sóval, borssal, majoránnával és oregánóval. 5. Mikor a hús már
majdnem kész, keverjük bele a paradicsomszószt és főzzük 5-10 percig tovább.
6. Az előkészített cukkinihéjakat töltsük meg a hússal, szórjuk meg reszelt
sajttal, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20-25 percre. 7.
Amikor a sajt szép aranybarnára pirult, vegyük ki az ételt a sütőből.
Tálalás: A töltött cukkinit friss salátával tálalhatjuk, de nagyon jól illik
hozzá egy adag rizs vagy bulgur is. A végeredmény egy kiválóan laktató,
egyszerűen elkészíthető és mégis ízletes fogás lesz, ami garantáltan
mindenkit lenyűgöz majd az asztalnál. Záró gondolatok: Remélem, tetszett ez a
recept és ti is kipróbáljátok otthon. A töltött cukkini darált hússal egy
remek módszer arra, hogy a nyári szezonban friss zöldségeket csempéss
