Töltött Darált Hús Tekercs

  A töltött darált
hús tekercs egy könnyen elkészíthető és ízletes étel, ami ideális választás
lehet egy gyors és egészséges vacsorához. A recept lépéseit követve akár
kezdő szakácsok is könnyedén elkészíthetik ezt a finom fogást. Először is
válasszunk ki egy jó minőségű darált húst, legyen az marha vagy sertés, attól
függően, hogy melyik ízlik nekünk jobban. Adjunk hozzá sót, borsot és egyéb
ízesítőket a húshoz, például fokhagymát vagy friss zöldfűszereket. A következő
lépésben terítsünk ki egy vastag fóliát és simítsuk rá a húsunkat, majd
formáljunk belőle egy téglalap alakú lapot. A hús tetejére helyezzünk
savanyúságot, sajtot vagy akár zöldségeket, például paprikát vagy gombát.
Ezután óvatosan tekerjük fel a húst a fólia segítségével, úgy hogy szorosan
össze legyen tekerve. Süssük meg a tekercset előmelegített sütőben kb. 30-40
percig, amíg szép aranybarnára sül. Végül szeleteljük fel és tálaljuk az
ételt körettel vagy salátával. A töltött darált hús tekercs remek választás
lehet egy hétköznapi vacsorához vagy akár vendégvárónak is. Próbáljuk ki ezt
az egyszerű receptet és élvezzük az ízek harmóniáját!