Töltött Egész Csirke

  Cím: A tökéletes töltött egész csirke
titka Szeretettel üdvözlök mindenkit ezen a gyönyörű napon! Ma nem akármilyen
recepttel készültem, hanem egy igazán klasszikus, de mégis kihagyhatatlan
fogással: a töltött egész csirkével. Akár hétvégén a család összejövetelénél,
vagy egy nagyobb baráti összejövetelen, ez a finom étel garantáltan mindenki
asztalán ott helyet kap! Először is, beszéljünk egy kicsit arról, hogy miért
is olyan különleges a töltött csirke. A csirke már önmagában is rendkívül
sokoldalú és népszerű húsféle: könnyű elkészíteni, finom és szinte minden
étrendbe beilleszthető. Azonban amikor megtöltjük kedvenc zöldségeinkkel vagy
más ízesítőkkel, akkor az egész étel új szintet lép. A töltött csirke
elkészítése nem bonyolultabb, mint bármely más csirkeételé. Az első és
legfontosabb lépés a megfelelő csirke kiválasztása. Fontos, hogy friss és jó
minőségű legyen. A második lépés pedig a kitömése. Itt jön képbe a
kreativitás! Töltelékként használhatunk fűszeres rizst, zöldségeket,
gyümölcsöket, de akár kolbászt vagy bacont is. Az elkészítés lépéseit alább
részletesen kifejtem: 1. Először is tisztítsuk meg a csirkét, majd szárítsuk
meg alaposan. Ezt követően sózzuk és borsozzuk be belül és kívül is. 2. A
töltelék elkészítéséhez vágjunk apróra kedvenc zöldségeinket (pl.: hagyma,
sárgarépa, zeller), és pirítsuk meg egy serpenyőben kevés olajon. Adjunk
hozzá fűszereket (pl.: rozmaring, kakukkfű), majd hagyjuk hűlni. 3. Amikor a
töltelék már nem forró, tömjük meg vele a csirkét. Fontos, hogy ne töltsük
túl a csirkét, mert a sütés során a töltelék megnőhet. 4. Miután megtöltöttük
a csirkét, varrjuk be a nyílást konyhai zsineggel vagy fogpiszkálóval. 5.
Végül előmelegített sütőben süssük a csirkét 180 fokon kb. 1-1,5 órán át –
amíg a bőre szép aranybarna nem lesz. A sütés közben locsolgassuk a csirke
saját levével, hogy ne száradjon ki. 6. Miut