A töltött fasírt
tekercs egy nagyszerű alternatíva lehet a hagyományos fasírt helyett, hiszen
így egyszerre lehet élvezni a finom fasírt ízét és a szaftos tekercs formát.
Először is, elkészítjük a fasírt alapot. Ehhez összekeverünk darált húst
(lehet marha vagy sertés), tojást, zsemlemorzsát, fűszereket és ízlés szerint
apróra vágott hagymát. Ezt jól összedolgozzuk, majd egy sütőpapírral bélelt
tepsibe egyenletesen eloszlatjuk és előmelegített sütőben kb. 30 percig
sütjük. Közben elkészítjük a tölteléket. Egy másik serpenyőben pirított
zöldségeket (pl. paprika, paradicsom, gomba) párolunk meg olajon, majd
hozzáadjuk a fűszereket és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Ha szeretnénk,
akkor tehünk bele reszelt sajtot vagy akár sonkát is. Amikor a fasírt kész,
ráterítjük a zöldséges tölteléket és óvatosan feltekerjük, mint egy
tekercset. A tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal vagy tejföllel is. Végül
visszatesszük a sütőbe még néhány percig, hogy összeérjenek az ízek és a sajt
megolvadjon. A töltött fasírt tekercs kiváló választás lehet egy gyors
vacsorához vagy akár vendégvárónak is. Egyszerűen elkészíthető és nagyon
finom! Próbálja ki Ön is!