Cím: Töltött
Paprika Sütőben – Egyszerűen, Finoman! Kedves Olvasó, A melengető emlékek
közepette, egy igazi magyar kulináris tradíció felidézésére hívom Önt a mai
bejegyzésemben. Emlékszik-e még a nagymamája hétvégi ebédjére, amikor az
egész család összegyűlt az asztalnál, és a töltött paprikát tálaltak? Én
igen, és szeretném megosztani Önnel ezt a receptet, amely szerintem a
legjobban sikerül: töltött paprika sütőben. Amire szükségünk lesz: – 8 nagy
zöld vagy piros paprika – 500g darált hús (sertés, marha vagy kevert) – 1
nagy hagyma – 2 gerezd fokhagyma – 1 csésze rizs – Só és bors ízlés szerint –
1 konzerv paradicsomszósz – Cukor ízlés szerint – Olaj a sütőbe Íme a
lépések: 1. Először is főzzük meg a rizst, majd tegyük félre hűlni. 2. Az
olajon dinszteljük meg a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Adjuk hozzá a
darált húst és fűszerezzük sóval, borssal. Pároljuk, amíg a hús meg nem
barnul. 3. A húst és a rizst keverjük össze egy tálban. 4. A paprikákat
vágjuk fel a tetején – mint a kalapot -, és távolítsuk el a magokat. Töltsük
meg őket a húsos rizzsel. 5. Helyezzük a töltött paprikákat egy sütőálló
tálba. Öntsük rájuk a paradicsomszószt, amit ízlés szerint ízesítünk sóval,
borssal és cukorral. 6. Süssük 180 fokon kb. 30-40 percig, vagy amíg a
paprika meg nem puhul és a töltelék jól átmelegszik. 7. Tálalhatunk mellé
tejfölt vagy csipetkét is. Ez az egyszerű recept tökéletes ebéd vagy vacsora
lehet bármelyik napra – olyan jó illatot áraszt, amitől garantáltan mindenki
odasereglik az asztalhoz! Az előkészületei sem bonyolultak, így kezdő
szakácsoknak is ajánlom. Szóval, miért is ne próbálnánk ki ezt az egyszerű,
de annál finomabb receptet? Fedezze fel újra ezt az időtlen klasszikust, és
élvezze a töltött paprika sütőben elkészített változatának hihetetlen
ízvilágát! Jó étvágyat kívánok!