Tortakrém Főzés Nélkül

  Címe: „Főzés nélküli tortakrémek
– egyszerű, gyors és finom kreációk otthon” Kedves Olvasók! Egy finom
torta minden ünnepi alkalom csúcspontja. A tökéletes torta azonban nem csak a
külsőből és a tészta minőségéből tevődik össze – a belső érték, azaz a
tortakrém is fontos szerepet játszik. Ma néhány olyan receptet mutatok be,
amelyekkel pillanatok alatt isteni tortakrémeket varázsolhatunk a
konyhánkban, s mindezt ráadásul főzés nélkül! 1. Mascarponés krém:
Hozzávalók: – 500 g mascarpone – 200 ml habtejszín – 80 g porcukor – 1 csomag
vanília cukor A habtejszínt verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a porcukrot
és a vaníliacukrot. Ezután kanalanként adjuk hozzá a mascarponét, közben
folyamatosan keverjük az egészet. Az így elkészült krémet használhatjuk
bármilyen torta vagy sütemény töltelékeként. 2. Csokoládés tejszínkrém:
Hozzávalók: – 500 ml habtejszín – 200 g étcsokoládé – 80 g porcukor A
csokoládét olvasszuk meg a mikrohullámú sütőben. Közben a habtejszínt verjük
kemény habbá, majd adjuk hozzá a porcukrot és az olvasztott csokoládét.
Vigyázat, a csokoládé ne legyen forró! A kész krémet használhatjuk torták
vagy muffinok díszítésére is. 3. Vaníliás túrókrém: Hozzávalók: – 500 g túró
– 200 ml habtejszín – 100 g porcukor – 1 csomag vanília cukor A túrót
keverjük ki simára, közben adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliacukrot. A
habtejszínt verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a túrós
masszához. Ezzel a krémmel bátran kísérletezhetünk: adjunk hozzá gyümölcsöket
vagy akár csokoládé darabokat is! Egy torta elkészítése sokszor időigényes
feladat, de ezekkel a főzés nélküli receptekkel mindannyiunk élete könnyebb
lesz. Remélem, kedvet kaptatok hozzá, hogy kipróbáljátok ezeket az egyszerű
és finom tortakrém recepteket. Jó sütés-főzést kívánok mindenkine