Tradicionális Olasz Tészták

  Címe: A
Tradicionális Olasz Tészták Varázsa Az olasz konyha számtalan finomsággal
gazdagítja a gasztronómia világát, de talán semmi sem olyan jellegzetes, mint
a hihetetlen sokféleségű és ízletes tésztafelhozatala. Róma utcáin sétálva
vagy Toszkána hegyei között kirándulva bizonyára sokan éreztek már csábító
tésztaillatokat – most pedig közelebbről is megismerhetjük ezeket a
tradicionális olasz tésztákat. 1. Spaghetti Valószínűleg a legismertebb olasz
tésztafajta. Vastagságuk és hosszúságuk változatos, ízlés szerint lehet
választani közülük. Legismertebb étel, amihez használják, az elmaradhatatlan
Spaghetti Bolognese, de remekül harmonizál pl. a Carbonara vagy Aglio e Olio
mártásokkal is. 2. Linguini A Linguini egy laposabb, szélesebb spaghetti
variáció. Leggyakrabban tenger gyümölcseivel, pestoval vagy vajjal és sajttal
kínálják. 3. Lasagne Az olasz tésztafélék királynője talán a lasagne lehetne.
Ez a rétegezett tészta többnyire raguval (húsos mártás), besamellel (fehér
mártás), sajttal és paradicsomszósszal kerül a tányérokon. 4. Penne A penne
csöves tészta, amelynek végét ferde szögben vágták le. Tökéletesen megtartja
a mártást, így számos ételhez fel lehet használni. Leggyakrabban paradicsomos
húsos raguval vagy sajtos mártással kínálják. 5. Farfalle A farfalle vagy
„pillangótészta” a gyerekek kedvence. Neve is a formájából adódik, mivel a
közepén összecsipkedett lapocska pillangóra emlékeztet. Kiváló salátákhoz és
könnyed nyári ételekhez. 6. Ravioli A ravioli egy töltött tésztafajta,
melynek belsejébe gyakran ricottát, spenótot vagy húst tesznek. Legtöbbször
egyszerű paradicsomszószban tálalják, hogy a töltelék íze domináljon. 7.
Fettuccine A fettuccine szélesebb lapostészta, ami elsősorban húsos ragukhoz
és gombás ételekhez ajánlott. Alfredo mártással is gyakran találkozhatsz, ami
vaj, parmezán és tejszín keveréke. 8. Pappardelle Ez a széles, lapos tészta
jellemzően vadhús vagy ragus ételekhez kerül az asztal