Túró Készítése Házilag

  A túró egy nagyon
népszerű és egészséges étel, amely könnyen elkészíthető otthon is. Ha
szeretnél kipróbálni a házi túró készítését, akkor olvass tovább! Az
alapanyagok, amire szükséged lesz: – 1 liter tej – 1 citrom vagy ecet 1. Az
első lépésben forralj fel 1 liter tejet egy lábasban. 2. Amikor már forr,
vegyél le róla a tűzről, majd adj hozzá 1 citrom levét vagy egy kevés ecetet.
3. Keverd össze alaposan, majd hagyd állni pár percig. 4. Egy szűrőbe vagy
sajtszövetbe öntsd át a keveréket, hogy a túró megkülönböztethető legyen a
savós résztől. 5. Nyomkodd ki a felesleges savót a túróból, majd tedd egy
tálba és sózd meg ízlés szerint. És már kész is a házi túró! Friss
zöldségekkel vagy gyümölccsel tálalva isteni reggeli lehet belőle, de akár
édesen is fogyaszthatod mézzel vagy lekvárral. Próbáld ki ezt az egyszerű
receptet otthon és élvezd az ízét és az egészséges táplálkozást! Jó étvágyat!