Sziasztok,
édesszájú olvasóim! Ma egy igazán különleges receptet hoztam nektek, ami
garantáltan elvarázsolja a családot és a barátokat: Túrókrém Piskótába. Egy
igazi magyar klasszikus, amivel nem lehet mellélőni sem ünnepen, sem
hétköznap. Az egyszerűségével és ízgazdagságával mindenkit lenyűgöz. Kezdjük
is az alapoknál, mi is az a túrókrém piskótába. A neve magáért beszél: finom,
lágy túrókrém kerül bele egy könnyű, puha piskótatésztába. A végeredmény
pedig egy mennyei édesség, ami pillanatok alatt elfogyhat. Először is
foglalkozzunk a túrókrémmel. Ennek elkészítése rendkívül egyszerű. Csak
szükségünk van friss aludttejre (vagy bolti túróra), cukorra vagy mézre az
édes ízért, citromra vagy citromhéjra a savanykás karakterért és végül
vaníliaesszenciára vagy vaníliarúdra az extra aromaért. Ezeket összekeverjük
egy tálban, majd hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. A
piskótatészta elkészítése sem bonyolultabb. Ehhez tojást, cukrot, lisztet és
sütőport használunk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk
a lisztet és a sütőport. Vigyázni kell arra, hogy ne keverjük túl a tésztát,
mert akkor nem lesz kellően könnyű és levegős. Végül jön az összeállítás. A
piskótatésztát beleöntjük egy előzőleg kivajazott és lisztezett formába, majd
rásimítjuk a túrókrémet. Hőlégkeveréses sütőben 180 fokon kb. 30-35 perc
alatt készre sütjük. A Túrókrém Piskótába elkészítése tehát nem igényel
komoly szakértelmet, vagy különleges hozzávalókat. Bárki elkészítheti otthon
a saját konyhájában. Ha szereted a túrót és a piskótát, ez az édesség
biztosan bekerül a kedvenceid közé. Próbáljátok ki ti is ezt az egyszerű,
mégis ízletes receptet! Szívesen látom az elkészült édességek fotóit és
visszajelzéseitek is! Süssünk együtt, alkossunk valami finomat! Jó
sütés-főzést mindenkinek!