Túrós Tekercs

  Címe: „Az édesség, ami összehoz –
Túrós Tekercs” Minden családnak megvannak a saját tradicionális
receptjei, amiket szívvel-lélekkel készítenek el. Az egyik legkedveltebb
magyar édesség a túrós tekercs. Egy egyszerű, mégis ízletes sütemény, amit
akár vendéglátás alkalmával is bátran elkészíthetsz. Cikkemben lépésről
lépésre végigveszem veletek a túrós tekercs tökéletes elkészítését. Először
is, nézzük meg milyen alapanyagokra van szükségünk. A tésztához 25 dkg
lisztet, 10 dkg margarint, 5 dkg cukrot, 1 tojást és 1 kiskanál
szódabikarbónát használunk. A töltelékhez 50 dkg tehéntúró, 15 dkg cukor és 1
citrom reszelt héja kell. Az elkészítése sem bonyolult. A tésztához való
összetevőket gyúrd össze egy tálban és hagyd pihenni 30 percig a
hűtőszekrényben. Ezalatt készítsd el a túrókrémet: keverd össze a túrót a
cukorral és a citromhéjjal. Ha jól összedolgoztad a masszát, hagyd a hűtőben
pihenni amíg a tészta is kész. Ha a tészta megfelelően megpihent, nyújtsd ki
egy lisztezett deszkán kb. fél cm vastag lappá. Ezután vond be a túrókrémmel,
majd tekerd fel óvatosan. Egy jó tanács: használj sütőpapírt, hogy a tekercs
ne ragadjon le. A tekercset helyezd sütőpapírral bélelt tepsire és kb. 180
fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára. Amikor kész, hagyd kihűlni,
majd porcukorral meghintve tálald. Egy finom és egyszerű recept, ami
bármilyen alkalomra tökéletes lehet. A túrós tekercs az a desszert, ami
mindig összehozza a családot és barátokat. Képzeljetek el egy kora tavaszi
délutánt, az asztalon pöfög a frissen főtt kávé, az ablakon beszűrődik a
napsütés – és ott az asztalon pompázik saját kezűleg elkészített túrós
tekercsed. Szerintem nincs annál nagyobb öröm, mint amikor valaki mosolyogva
és elégedetten eszi az általad készített süteményt. Ez a recept egy tökéletes
alap, amit kedved szerint variálhatsz. Pr