Túrótorta sütés
nélkül zselatinnal Az édesszájúaknak mindig jól jön egy kis sütemény, főleg
ha nem is szükséges a sütőt bekapcsolni hozzá. Most megosztok veletek egy
olyan receptet, ami nem igényel sütést, mégis mennyei desszertet eredményez.
Próbáljátok ki a túrótortát zselatinnal! A túrótorta egy népszerű desszert,
ami nagyon változatos formában elkészíthető. A legtöbb receptben rengeteg
tej, cukor és tojás van, de ez a változat egyszerűbb és könnyebb. Az alapja
keksz és vaj, a töltelék pedig túró, tejszín, cukor és zselatin. Első
lépésként vegyél elő egy kapcsos tortaformát (átmérője kb. 24 cm), az aljára
pedig helyezz egy szelet sütőpapírt. A tortaalap elkészítéséhez összetörünk
200 g Digestive kekszet (vagy bármelyik más kekszet), majd összekeverjük 100
g olvasztott vajjal. Ezt a masszát nyomkodjuk bele a tortaformába, majd tedd
hűtőbe pihenni. Következik a túrótöltelék elkészítése. Ehhez először is
tegyünk 10 gramm zselatint hideg vízbe kb. 5-10 percre. A közben felhasznált
idő alatt keverjünk össze 500 gramm túrót, 200 ml tejszínt és 100 gramm
cukrot (vagy ízlés szerint) egy tálban. Ha a zselatin megduzzadt, melegítsük
fel vízfürdőben vagy mikrohullámú sütőben, amíg teljesen fel nem oldódik.
Ezután lassan öntsük a zselatint a túrós masszához, közben folyamatosan
kevergessük. Amikor kész, öntsük a tölteléket a már megdermedt kekszes
alapra, majd helyezzük vissza a hűtőbe legalább 3-4 órára, de az ideális az
lenne, ha egy egész éjszakára hűtőben hagyhatnánk. A torta tetejére
gyümölcsöt tehetünk díszítésnek, például friss eperrel vagy kiwivel kiválóan
mutat. És persze lényeges része lehet a teteje borításának is. Ezt szintén
zselatinnal készítheted, hasonlóan a töltelékhez. Végül pedig jöhet a legjobb
rész: az élvezetek! Reméljük tetszik ez a recept és bátran próbáljátok ki,
hiszen gyors, egyszerű és nagyon finom! A sütemények világában a túrótorta s