A friss újkrumpli
egy igazi tavaszi csemege, amit érdemes kihasználni a szezonban. A főzése
egyszerű, és számos lehetőséget kínál az ízletes fogások elkészítésére.
Először is fontos megjegyezni, hogy az újkrumplikat nem kell hámozni, csak
alaposan meg kell mosni őket. Ezután lehet őket főzni vagy sütéshez
előkészíteni. Ha főzni szeretnénk az újkrumplit, akkor érdemes sós vízben
puhára főzni őket. Ez általában 15-20 percig tart, attól függően, hogy milyen
méretűek a krumplik. Ha inkább sütésre vágyunk, akkor érdemes előbb félpuhára
főzni az újkrumplit, majd felvágni őket és egy tepsiben olajjal és
fűszerekkel megsütni őket. Így lesznek igazán ropogósak és illatosak. Az
újkrumplikat használhatjuk salátákhoz, köretekhez vagy akár önálló fogásként
is. Kreativitásunknak csak a képzelet szabhat határt! Összességében tehát az
újkrumpli könnyen elkészíthető és rendkívül ízletes tavaszi zöldség, amit
mindenképpen érdemes kipróbálni a szezonban. Jó étvágyat!