Vöröslencse Főzés

  A vöröslencse egy
nagyon egészséges és tápláló hüvelyes, amely számos étel elkészítéséhez
használható. A vöröslencsét könnyű elkészíteni, gyorsan megfő, és rengeteg
receptben lehet felhasználni. Először is, fontos előkészíteni a vöröslencsét.
Mossuk át alaposan hideg víz alatt, majd csepegtessük le. Ha időnk engedi,
áztassuk be vízbe legalább egy órára, hogy könnyebben megfőjön. A vöröslencse
főzése egyszerű: tegyük fel egy lábasban háromszor annyi vizet, mint amennyi
lentce van, majd adjunk hozzá egy csipet sót és felforralva dobjuk bele a
lentcét. Főzzük kis lángon kb. 20-30 percig, vagy amíg megpuhul. Ha túl sok
víz marad a lábosban, öntsük le róla. Miután megfőtt a vöröslencse, már csak
ki kell találnunk, hogy milyen ételt készítünk belőle. Lehet belőle leves,
curry vagy akár saláta is. A vöröslencse kiváló fehérjeforrás, magas
rosttartalma pedig segíthet az emésztésnek is. Összességében tehát a
vöröslencse főzése egyszerű és gyors módja annak, hogy belecsempésszünk egy
kis egészséget az étrendünkbe. Érdemes kipróbálni és széleskörűen
felhasználni ezt a finom és tápláló összetevőt az étkezéseink során.