Zabkása Mikróban

  A zabkása az egyik
legnépszerűbb reggeli választás sok ember számára, hiszen egészséges, tápláló
és könnyen elkészíthető. Ha nincs időnk hosszú ideig főzőnél állni és várni,
hogy a zabpehely elkészüljön, akkor érdemes kipróbálni a zabkása elkészítését
mikrohullámú sütőben. Először is, vegyünk egy mikrohullámú tálkát és öntsünk
bele két rész zabpelyhet és négy rész folyékonyt (víz vagy tej) a zabkása
elkészítéséhez. Adjunk hozzá ízlés szerinti édesítőt (pl. mézet vagy cukrot),
valamint kedvenc gyümölcsöket vagy magvakat. Takarjuk le a tálkát és
helyezzük be a mikrohullámú sütőbe. Állítsuk be közepes teljesítményre és
főzzük 2-3 percig, majd keverjük át a zabkását. Folytassuk a főzést 1-2
perccel, majd ellenőrizzük, hogy elértük-e a kívánt állagot. Ha szükséges,
még pár másodpercig főzzük tovább. Végül szórjuk meg kedvenc feltétekkel (pl.
dióval, mazsolával vagy kókuszcsoporttal) és már tálalhatjuk is az ízletes és
tápláló mikróban készült zabkását. Érdemes kísérletezni az arányokkal és az
ízekkel, hogy megtaláljuk azt a változatot, amelyiknek legjobban örülünk. Így
egyszerűen és gyorsan elkészíthetünk egy finom reggelit akkor is, ha kevés
időnk van!