Cím: Az
egyszerűség varázsa: zabkása tejjel Sziasztok Kedves Olvasók! Ma egy olyan
étellel szeretnék megismertetni benneteket, ami nem csak nagyon egyszerű
elkészíteni, de rendkívül egészséges is. Az étel, amiről szó lesz, a zabkása
tejjel. A zabkása tejjel egy olyan étel, amit mindenki könnyedén el tud
készíteni otthon, még a legtapasztalatlanabb konyhatündérek és -manók is.
Mindössze nincs szükség többre, mint zabpehelyre és tejre. De mi is teszi ezt
az ételt ilyen különlegessé? Először is, a zabpehely tele van rostokkal és jó
minőségű növényi fehérjékkel. Ezek segítik az emésztést, hosszú időre
teltségérzetet adnak, és segítik a szervezetünkben lévő felesleges zsírok
lebontását. Emellett a benne található lassan felszívódó szénhidrátok hosszan
tartó energiát biztosítanak. A második alapanyagunk a tej, ami szintén remek
fehérjeforrás. A tejben található kalcium pedig támogatja csontjaink
egészségét. De nézzük is, hogyan készül a zabkása tejjel! 1. lépés: Mérjünk
ki magunknak egy adag zabpelyhet (kb. 50 grammot) és öntsük egy edénybe. 2.
lépés: Öntsünk a zabpehelyre kétszer annyi mennyiségű tejet. Tehát ha 50
gramm zabpehelyünk van, akkor hozzá körülbelül 1 dl tejet öntsünk. 3. lépés:
Tegyük tűzre az edényt, és kis lángon kezdjük el főzni a zabkásánkat, közben
gyakran kevergessük. 4. lépés: Amikor már sűrűn buborékzik, és a zabpehely
megpuhult (ez körülbelül 10-15 perc), akkor vegyük le a tűzről. 5. lépés:
Hagyjuk állni pár percet, hogy összeérjenek az ízek, majd tálaljuk. A zabkása
nagyon finom önmagában is, de számos módon lehet feldobni. Próbáljátok ki
mézzel, vagy csipetnyi fahéjjal, esetleg friss gyümölcsökkel és diófélékkel
is! Tehát ha valami egyszerűt és táplálót keresel reggelire vagy vacsorára,
próbáld ki a zabkását tejjel! Egy olyan étel, amit könnyű elkészíteni, és
amit a testünk is nagyon meg fog hálálni. Jó étvágyat